Klausen og Boesdal

Klausen og Boesdal

Godt Nytår

Sidste nytPosted by Frokost i det grønne 24 Dec, 2013 13:42
Kære gæster Vi ønsker alle et godt nytår og siger tak for en forrygende sæson med godt vejr og mange glade gæster. Glæder os til sæson 2014. Vi åbner 1. maj.

Venlige hilsner KlausenogBoesdal  • Comments(1)//blog.klausenogboesdal.dk/#post4

Sæson 2013

Sidste nytPosted by Frokost i det grønne 24 Apr, 2013 19:19
Vi åbner igen d. 4. maj 2013

På gensyn

Inge og Nis

  • Comments(0)//blog.klausenogboesdal.dk/#post3

Vi åbner igen til maj

Sidste nytPosted by Frokost i det grønne 18 Mar, 2012 06:53

Solen skinner fra en skyfri himmel på en mandag i marts, og nu er vi for alvor begyndt at glæde os til igen at åbne "Frokost i det grønne". Da vi lukkede i oktober, var vi lidt betænkelige ved, om de mange gæster kun var kommet på grund af nyhedens interesse - vi skal da lige se, hvad det er for noget - men allerede nu er rigtig mange af dem i gang med at bestille til næste sæson. Tænk at man kan lave et "stamværtshus" så langt ude på landet..!

En stor del af vinterpausen er gået med at købe og sælge møbler, flytte lidt rundt på tingene - og så selvfølgelig eksperimentere i køkkenet. Det sidste synes jeg selvfølgelig har været det mest spændende. Lige nu sidder jeg og nyder friturestegte muslingeskaller, fyldt med hakkede muslinger og parmaskinke i en krydret bechamelsauce, en rigtig lækkerbid fra det spanske tapaskøkken. Og der kommer flere til, vi tager lige et par dage i Puerto Pollensa på Mallorca, før vi åbner den 1'ste maj, hvor jeg vil prøve at snakke mig ud i de gode køkkener.

På gensyn

  • Comments(2)//blog.klausenogboesdal.dk/#post2

Afsindig absinth

OpskrifterPosted by klausenogboesdal.dk 11 Aug, 2011 00:00

Den der underlige lysegrønne sovs..?

Det er svært at holde sig fra spidskål på denne årstid, og nu er hvidkålen så småt på vej. Jeg har brugt en almindelig opbagning (på moderne dansk: bechamel-sovs) og så blendet rigtig mange af de krydderurter, jeg kunne få fat i, primært timian, estragon og basilikum i økofløde. Hvis man ikke blender helt igennem, ligner det lidt persillesovs, når urterne kommer i opbagningen.

Lige før serveringen tjekker jeg, der ikke er kvinder eller børn i køkkenet - og så åbner jeg en flaske absinth/pernod og hælder 2-3 snapse i sovsen. Det er lige så brillerne dugger, når den lysegrønne herlighed hældes over et skiveskåret spidskål, der kun lige har fået 1½ minut i kogende vand.

Lammefrikadeller... Oksespidsbryst... Skagenskinke...

Hej

Nis

  • Comments(0)//blog.klausenogboesdal.dk/#post1

Silden - jeg ikke troede jeg kunne lide

OpskrifterPosted by klausenogboesdal.dk 10 Aug, 2011 23:48

Kære venner,

vi har nu haft åbent i Frokost i det Grønne i 5 weekender, og den mest gennemgående bemærkning har været: Jeg kan ellers ikke lide sild... Min kone plejer aldrig at spise sild, men nu... Mine børn hader fisk, men den her sild... o.s.v. Jeg har derfor lovet at lægge opskriften her ud på bloggen:

Sild i brøndkarsecreme:

Rigtig brøndkarse smager lidt af lakrids eller anis (det gælder ikke potterne i supermarkedet). Hvis du ikke skal skaffe brøndkarsen, kan den fint erstattes af kørvel, estragon eller fennikel, som også er lakridsagtige. Blend en masse urter med øko-creme fraiche (18%). Resultatet må gerne blive lysegrønt og lækkert at se på og dufte til. Cremen smages nu til med god mayonaise (to dele creme til en del mayo), citronsaft og lidt hidsig sennep.

Så skyller man nogle store marinerede sildefiletter under den kolde hane, så løg og eddike ryger af. Jeg har ikke haft held med de såkaldt "gammeldags modnede", det bliver nemt noget blævver-værk - bare gode store marinede sild, f.eks. Fiskemandens, de skal være faste i kødet. Filetterne lægges i urtecremen en time før man skal spise (ikke noget med dagen før, så "dør" de i creme-fraichen). Brug groft, tykskåret rugbrød og spring smørret over. Slask rigeligt med creme over silden og brødet - og drys med sort peber og grofthakket springløg. Det er altså ikke så ringe endda.

Nu håber jeg bare at høre fra nogen, der prøver opskriften. Sidste weekend havde vi besøg af ham, der er leder af fiskeafdelingen i Salling Super i Århus. Han forlod matriklen med en bemærkning om, at lige præcis sild aldrig havde været hans livret - indtil nu...

Mange hilsner

Nis

  • Comments(2)//blog.klausenogboesdal.dk/#post0